Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

O Έρωτας ...σκοτώνει !!!

« Tο μαγικό συστατικό μίας γεμάτης ζωής Ελπίδα φωτός!! »

O Έρωτας ...σκοτώνει !!!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

O Έρωτας ...σκοτώνει !!! goodnight-1.gif picture by erato12 Αν ανήκετε σε αυτούς, που πιστεύουν, ότι κανείς δε μπορεί να πεθάνει από έρωτα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Βρετανοί επιστήμονες καλούν...τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη σημασία για την τελική διάγνωση των ασθενών τους, το αν οι τελευταίοι είναι ερωτευμένοι ή όχι. Ο Βρετανός κλινικός ψυχολόγος Frank Tallis και ο συνάδελφός του Alex Gardner από τη Γλασκόβη τονίζουν, ότι τα "τραύματα" από τα βέλη του φτερωτού θεού επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να μας οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση ή η έλλειψη του ερωτικού μας συντρόφου πιθανόν να έχουν εξαιρετικά βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία μας. mammaglitteruploadcadre1.gif picture by erato12
Οι επιπτώσεις στην υγεία μας
Όπως εξηγεί ο Gardner μια ερωτική απόρριψη επιφέρει δραματικές και επικίνδυνες μεταβολές όχι στην ψυχολογία κάποιου, αλλά και τον οργανισμό του.
Ο ίδιος επισημαίνει, ότι οι άνθρωποι που έρχονται αντιμέτωποι με μια ερωτική απογοήτευση περνούν σε μια φάση απαισιοδοξίας και απόγνωσης, στοιχεία, που μπορεί να τους οδηγήσουν σε μια κατάσταση οξείας υπερκόπωσης.
Την κατάσταση αυτή ακολουθούν συχνά: η μανιοκατάθλιψη, η έντονη κυκλοθυμία, η εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση, που εκδηλώνονται με συχνά ξεσπάσματα σε κλάματα και αϋπνίες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε ακραίες αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις.
Οι Tallis και ο Gardner τονίζουν, ότι στη σύγχρονη εποχή οι περιπτώσεις αυτές όλο και πληθαίνουν και γι' αυτό οι γιατροί θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια περιστατικά ασθενών, ώστε να προλαμβάνουν τα χειρότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου